Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

петък, 19 октомври 2012 г.

Ябълков пай с коняк



Необходими продукти

За масленото тесто:
300 гр,брашно
170 гр.масло
25 гр.захар
1 яйце
3 с.л студена вода
За Пълнежа:
10 ябълки
150 гр.захар
1 с.л канела
1 лимон
70 гр.галета
50 гр.смлени бадеми
3 яйца
375 мл.сметана
45 мл.коняк

Начин на приготвяне:
От следните продукти:брашно,масло,захар
яйце,вода замесете гладко тесто.
Увийте тестото в найлоново фолио и оставете
1 час в хладиълник.Загрейте фурната на 170 градуса.
Намажете с мазнина  формата(с ринг)Обелете и нарежете
ябълките на филийки с дебелина 1 см.Смесете
ябълките с захарта,канелата,настърганата кора и сока от лимона.
Разточете тестото и го поставете във формата,набодете
дъното с вилица.Поръсете с галета и бадеми,
изсипете ябълките и печете 20 минути.Разбийте с миксер
яйцата,сметаната и коняка.Сместа се изсипва в тавата и се допича още
20 минути.




2 коментара: