Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

вторник, 8 юли 2014 г.

Сироп от вишни(за разреждане) Студен начин

Сироп от вишни(за разреждане)
Студен начин

Много лесен начин за приготвяне на сироп,който може да се направи не само с вишни,но и с други плодове.Точен грамаж няма,на плодовете.
  Вземете вишните,залейте ги с топла вода,колкото да ги покрие.Оставете ги накиснати за 24 часа.Изцедете през тензух плодовете.Измерете колко литра сок се е получил.На 1 литър се слагат 1 кг.и 500 гр.захар.Поставете сока,захарта в подходящ съд и добавете за всеки литър 4 стрити аспирина.На 5 литра сок се слагат 2 пакетчета лимонена киселина.Всичко се смесва,покрива се съда и когато се сетите разбърквайте.Захарта трябва да се разтвори напълно.След като това стане,напълнете в бутилки.Не е нужно да се заваряват.Слагат се на хладно място.И стана превъзходен с газирана вода и лед в топлите дни.


4 коментара:

  1. Блясък в моето детство!..
    Благодаря ти, момиче!
    Ти пак успя да ме направиш за малко щастлива - още една загубена рецепта, а мама я няма, за да я питам..
    От сърце ти желая много радост, щастие и споделена любов!

    ОтговорИзтриване
  2. Аааа, Боби - уникален е тоя начин, а за такова сокче - човек убивам! БЛагодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. И ние правихме сок по някаква рецепта само с лимонова киселина и така престояват 1 нощ.На другия ден със захар 1/1 и в стъклени бутилки.Но все пяна се образува.но това за аспирина не го знаех.

    ОтговорИзтриване
  4. Както съм го подкарала,Веси....няма да укряка до зимата :))
    Живе,според мама аспирина играе ролята на консервант.При мен нямаше изобщо пяна.Но ,колкото повече го разбъркваш,толкова по-добре.Ще се разтопи захарта по-бързо
    Борянке,много много целувки ти пращам :)

    ОтговорИзтриване