Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

понеделник, 16 юни 2014 г.

Зелен фасул с пържен лук и гъби

Зелен фасул с  пържен лук и гъби

Ноебходими продукти:

450 гр.зелен фасул(аз ползвах френски замразен)
12 гъби нарязани на филийки
1 ч.л лют червен пипер
1 с.л масло
2 скилидки чесън
3 с.л брашно
1 ч.чаша бульон
1 ч.чаша заквасена сметана

За лука:
2 глави лук(нарязани на шайби)
1 с.л лют червен пипер
1/4 ч.чаша брашно

Начин на приготвяне:

В голям съд се слага зеления фасул в подсолена вода да къкри за около 4 минути.
В тиган разтопете маслото,добавете гъбите,солта,червения пипер.Разбъркайте и варете5-8 минути.Течността от гъбите да се изпари.Добавете чесъна и брашното.Накрая добавете бульона и сметаната.Остравете да къкри 12-15 минути на тих огън.В купа смесете лука,червения пипер и брашното.Изпържете го в маслена баня.Извадете го върху салфетка и поръсете със сол.З
Зеленият фасул се смесва с гъбите.Оставя се 10 минути да ври.След като е готов се поръсва с  лука.


1 коментар: