Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

вторник, 28 юли 2015 г.

Прасковен маслен сладкиш

Прасковен маслен сладкиш

Необходими продукти:

200 г краве масло (на стайна температура)
180 г пудра захар
2 яйца
140 г брашно
450 г праскови
40 г смлени бадеми
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива със захарта, до побеляване.При непрекъснато разбиване се добавят яйцата, брашното и ванилията.Прасковите се режат на четвъртинки и половината от тях се слагат в тестото.Сместа се изсипва в тава, застлана с намокрена пергаментова хартия.Заравнява се и отгоре се разпределят останалите прасковите.Сладкишът се поръсва с смлени бадеми и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 40 минути.Поднася се с топка сладолед.



Адаптирано от "Бон Апети"

Няма коментари:

Публикуване на коментар