Кулинарни изкушения
неделя, 13 октомври 2013 г.
Шоколадов кейк с круши
Необходими продукти:
2-3 круши
125 гр.масло
1 ч.чаша пълна захар
4 яйца
60 гр.лешници
70 гр.брашно
1 ч.л бакпулвер
4 с.л какао
Щипка сол
100 гр.натурален шоколад
Начин на приготвяне:
В съд се слагат да заврят 2 ч.чаши вода и 5 с.лъжици захар.Поставят се предварително изчистените и нарязани на четвъртинки круши.Кипват се и се оттеглят от огъня.Оставят се да престоят,за да омекнат.Ситно смлените лешници се смесват с пресятото брашно заедно с бакпулвера ,какаото и солта.Шоколада се разтопява на водна баня,на слаб огън.Много мекото масло и чашата със захарта се разбиват с миксер докато се получи пухкава смес.Едно по едно се добавят яйцата(на стайна температура)и се разбиват добре.Добавя се леко охладения шоколад и сухата смес.Внимателно се разбърква с шпатула.Готовата смес се изсипша в кръгла форма с подвижни стени,предварително покрита с хартия за печене.Отгоре се нареждат крушите с кората нагоре.Кейка се пече в предварително загрята на 170 градуса за 35-40 мин.Охлажда се и се реже на порции.
Източник:сп.Кулинарен Уикенд
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар