Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

неделя, 1 декември 2013 г.

Казахстанска питка


Рецептата е за две  по-малки питки

Необходими продукти:

500 гр.брашно
4 ч.л суха мая
170 мл.хладка вода
170 мл.хладко прясно мляко
4 с.л олио
1 ч.л сол
микс семена за поръсване
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:


Пресейте брашното,направете кладенче в средата.Сложете маята,солта и добавете 2 с.л олио.Като прибавяте постепенно водата и млякото,омесете гладко тесто.Прехвърлете го в намазнена купа,покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.След това върху набрашнена повърхност премесете отново,като добавите останалите 2 с.л олио.Разделете тестото на две и го покрийте отново за повторно втасване.Разточете топките на питки,направете вдлъбнатини .Разположете питките в намазнена тава,намажете ги с разбито яйце и поръсете със микс от семена.Печете на 180 градусова фурна до готовност.

Източник:Книгата:Пърленки,чеснови хлебчета,фокачи-Невяна Кънчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар