Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

събота, 15 февруари 2014 г.

Пуешко с розмарин и картофи(Крок-пот)

 Продължавам с рецептите за уредчето,че много се зарибих.Така че,който има такъв уред нека си спретне едно вкусно...

Пуешко с розмарин и картофи(Крок-пот)

Необходими продукти:

600 гр.пуешко филе

400 гр.картофи

3 супени лъжици пресен ситно нарязан розмарин

чесън на гранули

сол,черен,червен пипер

500 гр.домати белени и нарязани на дребно (от консерва)

200 гр.печурки нарязани ( от буркан-стерилизирани)

1/2 ч.чаша бяло вино

2 с.л брашно

3 с.л универсална подправка

Начин на приготвяне:
Нарязваме пуешкото на порционни парчета.Овкусява ме го със сол,черен пипер,червен пипер,розмарин,чесън на гранули.Запържваме месото в тиган заедно със 3-4 супени лъжици зехтин до полуготовност.В съда на уреда за бавно готвене слагаме( картофите нарязани на колелца с дебелина около 2 см.),месото,доматите,виното,гъбите,универсалната подправка.Добавяме още половин чаша вода.Пускаме уреда на режим HIGH за 4 часа.15 минути преди готовност добавяме размитото в малко вода брашно.Ястието се разпределя в порционни чинии и се украсява със ситно нарязан розмарин.

П.С Може да замените пуешкото месо с пилешко.:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар