Пуешко с розмарин и картофи(Крок-пот)
Необходими продукти:
600 гр.пуешко филе
400 гр.картофи
3 супени лъжици пресен ситно нарязан розмарин
чесън на гранули
сол,черен,червен пипер
500 гр.домати белени и нарязани на дребно (от консерва)
200 гр.печурки нарязани ( от буркан-стерилизирани)
1/2 ч.чаша бяло вино
2 с.л брашно
3 с.л универсална подправка
Начин на приготвяне:
Нарязваме пуешкото на порционни парчета.Овкусява ме го със сол,черен пипер,червен пипер,розмарин,чесън на гранули.Запържваме месото в тиган заедно със 3-4 супени лъжици зехтин до полуготовност.В съда на уреда за бавно готвене слагаме( картофите нарязани на колелца с дебелина около 2 см.),месото,доматите,виното,гъбите,универсалната подправка.Добавяме още половин чаша вода.Пускаме уреда на режим HIGH за 4 часа.15 минути преди готовност добавяме размитото в малко вода брашно.Ястието се разпределя в порционни чинии и се украсява със ситно нарязан розмарин.
П.С Може да замените пуешкото месо с пилешко.

Няма коментари:
Публикуване на коментар