Необходими продукти за 4 порции
500 гр.кайма
1/2 малка глава лук
сол
черен пипер
чесън на прах
100 мл.сваренагъбена крем супа
100 мл.готварска сметана
250 гр,бланширани картофи
1 ч.ч настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с наситнения лук и ги запържете в суха тенджера.Подправете в малко сол
черен пипер и чесън на прах.Сипете супата и сметаната.Разбъркайте,оставете да заври и свалете от котлона.Прехвърлете в тавичка и покрийте със слой бланширани картофи.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.Когато картофите станат златисти,извадете тавичката и поръсете с настъргания кашкавал.Върнете във фурната и печете,докато кашкавала се разтопи.
Източник:"50 превъзходни ястия на фурна"(2013 година)
Няма коментари:
Публикуване на коментар