Необходими продукти за 6 порции:
6 яйца
100 мл.сварена крем супа от гъби
Половин чаена чаша прясно мляко
250 гр.телешки колбас
60 гр.кашкавалена извара
50-60 гр.царевица от консерва
600-700 гр.пресни картофи(полусварени)
2 листа топено сирене чедър (за сандвичи)
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме леко яйцата.Прибавете супата,млякото и бъркайте до гладкост.Нарежете салама на кубчета,картофите нарежете на колелца.Колбаса ,изварата и царевицата добавете към яйчената смес.Наредете на дъното всички нарязаните на колелца картофи,отгоре залейте с яйчената смес.Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна,за около 30 минути.Извадете тавата поставете отгоре нарязаните на 8 квадратчета листите топено сирене и запечете докато се разтопят.
Източник:списание "50 превъзходни ястия на фурна".Оригиналната рецепта е за 12 порции аз съм намалила продуктите за 6 порции,добавила съм сиренето за сандвичи , царевицата и изварата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар