Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

събота, 2 ноември 2013 г.

Мармалад от круши и орехи



 

Продукти:

2 кг круши
700 гр. захар
1 шепа орехови ядки
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. канела
сокът от 1 лимон





Начин на приготвяне:

Крушите се почистват и се нарязват на едри парчета. Поставят се в купа и се поръсват със захар. Оставят се да престоят 12 часа. Престоялите круши се слагат в тенджера и се заливат със 125 мл вода. Варят се 30-40 минути, като периодично се разбъркват. Овкусяват се с канела, джинджифил и лимонов сок. Прибавят се изпечените орехови ядки.Слагат се в стерилизирани  буркани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар