Кулинарни изкушения
вторник, 17 май 2016 г.
Свинско с патладжани
Необходими продукти:
500 гр.свинско месо от бут
2 патладжана
1 глава лук
1 ч.чаша бульон
5 с.л вино
3 с.л соев сос
1 с.л кетчуп
1 ч.л захар
олио за пържене
сол
за маринатата:
2 с.л. червено вино
2 с.л соев сос
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на ивички и се маринова с маринатата за 30-40 минути.Патладжаните се разрязват на две,посоляват се и се отцеждат от горчивия сок.Лука се реже на дребно.Патладжаните се режат на кубчета,запържват се за около 3 минути,след което се изваждат.В същата мазнина се пържи месото и лука.В купичка се смесват бульонът,кетчупа,соевият сос,виното,захарта и хубаво се разбъркват.Когато месото е готово,към него се прибавят патладжаните.Заливат се със соса и се задушават за около 3 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Месо с патладжан- класика.
ОтговорИзтриванеДобре ме подсети...
Давам идея 😊
ИзтриванеДавам идея 😊
ИзтриванеМесо с патладжан- класика.
ОтговорИзтриванеДобре ме подсети...
Обожавам го!
ОтговорИзтриванеВсяка твоя публикация ме радва много -
признавам - фен съм ти / както сега е модерно да се казва/.
Успех, момиче!
Този коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеЩе се изчервя вече...Целувки от мен
ИзтриванеИ аз съм в групата на обичащите месо с патладжани, Боби :)
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че е било много вкусно!
Харесаха го!Най-важното е,че се изяде и употребихме продуктите от хладиълника .....:)
ИзтриванеЧудесно предложение, Боби!
ОтговорИзтриванеЛипсва ми контакта с теб, прегръдка (и за малкия)!
ВЕСИ ,И ТИ МИ ЛИПСВАШ!
Изтриване