Необходими продукти:
За основата:150 гр.брашно
100 гр.краве масло
75 гр.захар
щипка сол
1 яйце
сок от компот за сиропиране от вишни
За крема:1 опаковка пудинг
500 мл.прясно мляко
1 с.л кр.масло
1 пакет желатин
50 гр.тъмен шоколад на парчета
За украса1 готов блат
кокосови стърготини
250 мл.сметана за разбиване
вишни от компот
Начин на приготвяне:За основата ,смесете в купа брашното,омекналото масло,захарта
солта и леко разбитото яйце.Замесете тесто завийте го в свежо фолио
и го оставете половин час в хладиълник.Намазнете форма с подвижни стени.
с диаметър 26 см.Разтелете тестото с ръце по дъното и стените.Надупчете
дъното с вилица.Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса за 25 минути
Оставете да изстине във формата и пожелание може да го напоите с малко сок от компот
от вишни.
За крема загрейте млякото и направете пудинга според указанията.Разбъркайте в горещия
пудинг маслото и парченцата шоколад,разбърквайте докато се разтопят.След като изsтине малко добавете предварително приготвения желатин и изсипете върху тортата.
Оставете да се охлади 1 час в хладиълник.
За Украсата:От готовия блат изрежете по-големи сърца и в тях по-малки.Поръсете с кокосови стърготини.Разбийте сметаната и намажете стените с нея.Полепете на стените сърчица,както и отгоре.Във всяко сърце поставетe вишна.
Хубаво е да се направи един ден предварително преди да се хапва.
Няма коментари:
Публикуване на коментар