Кулинарни изкушения
петък, 15 февруари 2013 г.
Хляб с маслини и лук
Необходими продукти:
150 мл.вода
2 с.л масло за тестото и малко за запържване
Около 2 ч.чаши брашно
1 шепа маслини без костилки нарязани на парчета
11 гр.суха мая
½ ч.л захар
½ ч.л сол
1 малка глава лук
½ ч.л розмарин
Прясно мляко за намазване
Микс от семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Сипете топлата вода в дълбок съд,добавете захарта,1 с.л от брашното и маята.Разбъркайте и оставете да се появи пяна за около 10 минути.Пресейте 1 ½ чаена.чаша брашно,добавете го към маята,прибавете сол,олио и замесете еднородно тесто.Оставете го да втаса завито в кърпа за около 1 час.През това време нарежете на ситно лука.Загрейте олио и запържете лука до златисто,прибавете розмарин,маслините и оставете да се охлаждат.Лука и маслините добавете към готовото тесто и омесете добре.Оставете да престои още 20 минути.Оформете хляба, намажете го с прясно мляко и поръсете с микс от семена.Запечете за около 20 минути при 200 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар