Продукти:
1 средно голяма зелка
0,500 гр.кайма
3-4 с.л дом.пюре
сол,черен пипер,червен пипер,чесън на гранули,чубрица
1 с.л брашно
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на ивици и се притрива със сол.Задушава се в тенджера с олио и около 1 ч.чаша.След като поомекне се слага червения пипер,прибавя се каймата и се бърка за да стане на трохи.След около 30 мин. се добавя дом.пюре размито с вода.Слага се 1 дафинов лист,чесън, черен пипер,сол на вкус.Вари се до готовност ,да остане на мазнина.Преди да се свали от котлона се поръсва с брашно и леко се разбърква само отгоре.Прибавя се и малко чубрица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар