Кулинарни изкушения
неделя, 1 декември 2013 г.
Казахстанска питка
Рецептата е за две по-малки питки
Необходими продукти:
500 гр.брашно
4 ч.л суха мая
170 мл.хладка вода
170 мл.хладко прясно мляко
4 с.л олио
1 ч.л сол
микс семена за поръсване
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното,направете кладенче в средата.Сложете маята,солта и добавете 2 с.л олио.Като прибавяте постепенно водата и млякото,омесете гладко тесто.Прехвърлете го в намазнена купа,покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.След това върху набрашнена повърхност премесете отново,като добавите останалите 2 с.л олио.Разделете тестото на две и го покрийте отново за повторно втасване.Разточете топките на питки,направете вдлъбнатини .Разположете питките в намазнена тава,намажете ги с разбито яйце и поръсете със микс от семена.Печете на 180 градусова фурна до готовност.
Източник:Книгата:Пърленки,чеснови хлебчета,фокачи-Невяна Кънчева
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар