Продукти:
1 яйце твърдо сварено(нарязано на осминки)
1/3 ч.ч ориз напоен с топла вода
1 среда на филия хляб напоена с малко пр.мляко
½ гл.лук
Сол,черен пипер ,чубрица и кимион на вкус
500 гр.кайма
1 глава лук
Универсална подправка на вкус
400 гр.домати от консерва белени и нарязани на кубчета
1 яйце за каймата
2 средно големи картофа
1 тиквичка
Брашно за сгъстяване на соса
Начин на приготвяне:
Накиснатия хляб се изцежда,смесва се с каймата,добавят се
подправките,суровото яйце, половината глава лук,изсипва се изцедения ориз.Оставя
се за 30-40 минути в хладиълник.Лука,тиквичката и катофите се режат на
дребно(на кубчета).Слагат се в Крок пота добавят се доматите,1-2 с.л олио и ¼ ч.чаша
вода.Уреда се пуска на режим High .От каймата се оформят кюфтета,във всяко се слага четвъртинка от
свареното яйце.Овалват се в брашно.Слагат се след като доматите заврат .Оставят
се още за 3 часа.Накрая се овкусява с универсалната подправка.1 с.л брашно
размийте в малко вода ,за да сгъстите соса.Пожелание може да добавите ситно нарязан
магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар