Кулинарни изкушения
вторник, 20 май 2014 г.
Сърца със сос
Продукти:
0,500 гр пилешки сърца
1 1/2 с. л. лютеница
1бр. зелена чушка
1/2 домат
1 глава лук
2 клонки магданоз
2 гъби
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
1/2 с. л. соев сос
2 щипки шарена сол
1/2 глава лук
50 гр. масло
Начин на приготвяне:
Сърцата се слагат в тенджера с вода, подправят се със сол, соев сос, чубрица и шарена сол и се варят около 20 минути. Когато са готови, се отцеждат.В подходящ съд се слагат едро нарязаните зеленчуци, гъбите, лютеницата, клонките магданоз и сол на вкус и се пасират до получаването на зеленчуково пюре.В по-дълбок тиган се разтопява масло и в него се слагат нарязаният на фини полумесеци лук и приготвеното зеленчуково пюре.Сипва се малко от бульона на сърцата и се пържи, докато се сгъсти. След това се прибавят сърцата, разбърква се хубаво и се сервира.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар