Зелен фасул с пържен лук и гъби
Ноебходими продукти:
450 гр.зелен фасул(аз ползвах френски замразен)
12 гъби нарязани на филийки
1 ч.л лют червен пипер
1 с.л масло
2 скилидки чесън
3 с.л брашно
1 ч.чаша бульон
1 ч.чаша заквасена сметана
За лука:
2 глави лук(нарязани на шайби)
1 с.л лют червен пипер
1/4 ч.чаша брашно
Начин на приготвяне:
В голям съд се слага зеления фасул в подсолена вода да къкри за около 4 минути.
В
тиган разтопете маслото,добавете гъбите,солта,червения
пипер.Разбъркайте и варете5-8 минути.Течността от гъбите да се
изпари.Добавете чесъна и брашното.Накрая добавете бульона и
сметаната.Остравете да къкри 12-15 минути на тих огън.В купа смесете
лука,червения пипер и брашното.Изпържете го в маслена баня.Извадете го
върху салфетка и поръсете със сол.З
Зеленият фасул се смесва с гъбите.Оставя се 10 минути да ври.След като е готов се поръсва с лука.
Поздравления - чудесна рецепта!
ОтговорИзтриване