Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

събота, 29 октомври 2011 г.


Постно  Руло




Продукти за две рула :
6 кори за баница
4 бр.праз лук
4 бр.средни картофа
30-40 грама маслини(нарязани на дребно)
2 -3 супени лъжици доматено пюре
натрошено сирене
олио
сол,черен пипер на вкус
жълтък(за намазване)

Картофите се сваряват в подсолена вода след това се намачкват.В малко олио запържваме праза с доматеното пюре.Картофите,  праза и маслините се смесват,добавят се подправките на вкус.Вземаме три кори мажим  с олио всяка кора и върху тях разпределя ме равномерно част от сместа,отгоре натрошава ме сирене и навива ме на руло.По-същият начин правим и второто руло.Двете рула се намазват с олио и жълтък и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до почервеняване на корите.

3 коментара:

  1. Ах, че интересна рецепта!:-)) Звучи много вкусно. Обичам комбинацията от картофи и праз, а когато са "облечени" в кори, предвещава голяма вкусотия.:-)
    Поздравления!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, наистина, плънката е с интересно и вкусно съчетание на продуктите. Благодаря за интересното предложение!
    За да не ти поемат влага от плънката корите за баница, листите се мажат един по един с масло или олио. Така при печенето стават хрупкави и след като изстинат не се набръчкват. Така се прави с баклавата например и с галактобурекото (млечна баница). Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони,радвам,се,че ти е харесало рулото.Жани,благодаря ти за съвета и се радвам,че е предизвикало интерес.Прегръдки и на двете.:)

    ОтговорИзтриване