6 кори за баница 4 бр.праз лук 4 бр.средни картофа 30-40 грама маслини(нарязани на дребно) 2 -3 супени лъжици доматено пюре натрошено сирене олио сол,черен пипер на вкус жълтък(за намазване) Картофите се сваряват в подсолена вода след това се намачкват.В малко олио запържваме праза с доматеното пюре.Картофите, праза и маслините се смесват,добавят се подправките на вкус.Вземаме три кори мажим с олио всяка кора и върху тях разпределя ме равномерно част от сместа,отгоре натрошава ме сирене и навива ме на руло.По-същият начин правим и второто руло.Двете рула се намазват с олио и жълтък и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до почервеняване на корите. | ||
Кулинарни изкушения
събота, 29 октомври 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ах, че интересна рецепта!:-)) Звучи много вкусно. Обичам комбинацията от картофи и праз, а когато са "облечени" в кори, предвещава голяма вкусотия.:-)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Сърдечни поздрави!
Да, наистина, плънката е с интересно и вкусно съчетание на продуктите. Благодаря за интересното предложение!
ОтговорИзтриванеЗа да не ти поемат влага от плънката корите за баница, листите се мажат един по един с масло или олио. Така при печенето стават хрупкави и след като изстинат не се набръчкват. Така се прави с баклавата например и с галактобурекото (млечна баница). Сърдечни прегръдки!
Мони,радвам,се,че ти е харесало рулото.Жани,благодаря ти за съвета и се радвам,че е предизвикало интерес.Прегръдки и на двете.:)
ОтговорИзтриване