500 гр. картофа
30 гр. краве масло
200 гр. сирене
3–4 стръка магданоз
2–3 стръка копър
2 с. л. брашно
1 яйце
1 стрък пресен чесън
500 г тиквички
2 ч. л. сол
3–4 с. л. олио
30 гр. краве масло
200 гр. сирене
3–4 стръка магданоз
2–3 стръка копър
2 с. л. брашно
1 яйце
1 стрък пресен чесън
500 г тиквички
2 ч. л. сол
3–4 с. л. олио
Картофите се обелват,
нарязват се наедро и се сваряват в подсолена с 1 ч. л. сол вода. След като
водата кипне, се варят 10 минути. Сварените картофи се намачкват. Tиквичките се
измиват от солта, натискат се с ръка, за да се отцедят и се прехвърлят в дълбок
съд. Добавят се яйцето,
брашното, накълцаните копър и магданоз, натрошеното сирене и намачканите
картофи и се размесва добре. От картофената
смес се оформят плоски кюфтета.Пекат се до готовност на грил
тиган(предварително намазнен с малко мазнина)
Източник :Лора и Стоян(Бон Апети)
Няма коментари:
Публикуване на коментар