Тарт с тиквички и риба тон
Необходими продукти:
320 гр.бутер тесто
150 гр.крема сирене с
зелени подправки
180гр.риба тон (от консерва)
2 тиквички(едро
настъргани)
2 с.л.зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.Разстелете тестото върху
голяма тава,покрита с хартия за печене.Разрежете леко тестото на 1 см. от краищата като внимавате да не го отрежете
напълно.Набодете с вилица навътре от
ивицата тестото.Печем 10 мин.Tестото загряваме зехтина и добавяме тиквичките
,пържат се докато омекнат и водата се изпари.Оставете ги да изстинат леко ,добавете крема сиренето
и разбъркайте.Извадете тестото от
фурната.Разпределете сместа от
тиквичките ,разпределете рибата отгоре.Печете още 15 мин. до златисто.
И едно парченце:
Източник: списание Good Food(с леки изменения)
Няма коментари:
Публикуване на коментар