Продукти:
250 гр. бутер тесто
3-4 с. л. царевица от консерва
щипка захар
1 к. л. суха мащерка
2 с. л. олио
4 бр. скилидки чесън
2бр. пилешки гърди
на вкус сол,черен пипер
1 с. л. червен пипер
600 гр. домати на кубчета от консерва
3-4 бр. червени и зелени чушки
Приготвяне:
Размразете многолистното тесто, посолява ме го и го подправяме с черен и червен пипер.Почистваме и измиваме чушките на кубчета. Лука и чесъна режем на дребно.
Нарязаното на кубчета месо запържваме 5-10 минути, като ги бъркаме непрекъснато.
Когато е готово, го изваждаме с дървена лопатка.
Добавяме още малко олио и в същия съд задушаваме лука,чесъна-докато станат прозрачни.
Малко по-късно добавяме чушките и доматите.Посоляваме подправяме с черен пипер, мащерка и захар и задушаваме още 10 минути на среден огън. Предварително загряваме фурната на 200 градуса.Намазваме с мазнина огнеупорна тава.Смесваме месото и зеленчуците в тавата и ги заглаждаме.Поставяме квадратите от многолистно тесто върху сместа.Печем 25-30 минути.
Размразете многолистното тесто, посолява ме го и го подправяме с черен и червен пипер.Почистваме и измиваме чушките на кубчета. Лука и чесъна режем на дребно.
Нарязаното на кубчета месо запържваме 5-10 минути, като ги бъркаме непрекъснато.
Когато е готово, го изваждаме с дървена лопатка.
Добавяме още малко олио и в същия съд задушаваме лука,чесъна-докато станат прозрачни.
Малко по-късно добавяме чушките и доматите.Посоляваме подправяме с черен пипер, мащерка и захар и задушаваме още 10 минути на среден огън. Предварително загряваме фурната на 200 градуса.Намазваме с мазнина огнеупорна тава.Смесваме месото и зеленчуците в тавата и ги заглаждаме.Поставяме квадратите от многолистно тесто върху сместа.Печем 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар