Кулинарни изкушения
неделя, 24 февруари 2013 г.
Оризов пудинг с течен шоколад
Необходими продукти:
1 чаша сварен ориз
1/3 ч.ч захар
1 ч.чаша прясно мляко
1 ч.чаша течна подсладена сметана
1 ч.л ванилова есенция
2 ч.л какао
5-6 суп.лъжици течен шоколад
Начина на приготвяне:
В тенджера смесете ориза,млякото,сметаната,захарта.Загрейте докато започне да къкри,след това намалете.Разбърквайте редовно за да се смесят всички продукти добре(около 30 минути).Добавят се ванилията и пресейте вътре какаото.Сваля се от котлона и се смесва с течния шоколад.Разпределете в купички и оставете на стайна температура преди сервиране поне 1 час.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар