Кулинарни изкушения

Кулинарни изкушения

неделя, 24 февруари 2013 г.

Фокача с маслини и лук


Необходими продукти:400 гр.бяло брашно
200 мл.хладка вода
1 ч.л сол
1 с.л. зехтин
1 глава кромид лук
1 шепа ситно нарязани пресни гъби
2 ч.л суха мая
2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:Пресейте брашното,оформете кладенче и в него
сипете маята,солта и зехтина.Като сипвате постепенно водата
омесете гладко,еластично тесто.Покрийте го с кърпа и го оставете да
втаса.През това време задушете гъбите и ситно нарязания лук.Върху набрашнена
повърхност премесете брашното заедно с изстиналата смес от гъби и лук до гладко тесто
и сложете в намаслена тава.Разплескайте с ръце,направете на повърхността вдлъбнатини.Намажете с олио.Покрийте с кърпа и оставете повторно да втаса.Печете в предварително загрята умерена фурна до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар