Необходими продукти за 12 канелони:
12 канелони(аз ползвах ITALIAMO от Лидл)
1 глава лук
250 гр.кайма
1 голям патладжан
70 гр.заквасена сметана
черен пипер,чубрица,сол,на вкус
600 гр.домати(от консерва)или настъргани пресни домати-овкусени с босилек и сол
настърган кашкавал или моцарела(пожелание)
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребни.Запържваме го и добавяме каймата.След като се запържи,добавяме дребно нарязание патладжан.След като стане готов се овкусява с черния пипер,чубрицата.Накрая се добавя сметаната и сол ако е необходимо.Канелоните се пълнят с готовата смес.Нареждат се в намазнена тава и се заливат с доматения сос,така,че да се покрият.Пекът се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.Пожелание 5 минути преди готовност поръсете с настърган кашкавал или накъсана моцарела .
Боби, харесва ми, може да ползвам идеята ти за лазанята, която си купих от Лидл.
ОтговорИзтриванеПробвай!Ще яакам да споделиш!:)
ОтговорИзтриване