Прасковен маслен сладкиш
Необходими продукти:
200 г краве масло (на стайна температура)
180 г пудра захар
2 яйца
140 г брашно
450 г праскови
40 г смлени бадеми
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта, до побеляване.При непрекъснато разбиване се добавят яйцата, брашното и ванилията.Прасковите се режат на четвъртинки и половината от тях се слагат в тестото.Сместа се изсипва в тава, застлана с намокрена пергаментова хартия.Заравнява се и отгоре се разпределят останалите прасковите.Сладкишът се поръсва с смлени бадеми и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 40 минути.Поднася се с топка сладолед.
Адаптирано от "Бон Апети"
Няма коментари:
Публикуване на коментар