Пиле с кашкавал и гъби
Необходими продукти:
1 пиле (2 бутчета)
1 пилешки бульон
100 гр.масло
4 с.л брашно
черен пипер
300 гр.гъби
3 триъгълника топено сирене
150 гр.настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето(бутчетата) във вода, в която сме разтворили бульона.Варим ,докато месото омекне хубаво,след което го обезкостяваме.Разтопяваме маслото в дълбок тиган,запържваме брашното с черния пипер.Добавяме малко от прецедения бульони оствяме да къкри 5 минути,като разбъркваме за да не се получат бучки.Добавяме нарязаните гъби ,топеното сирене,отново сипваме малко бульон и бъркаме докато се развори сиренето и гъбите омекнат.Накрая слагаме накъсаното месо и настъргания кашкавал,ако е необходимо добавяме сол и пожелание моье да се запече 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар