Кулинарни изкушения
четвъртък, 4 февруари 2016 г.
Карфиол и броколи със сос бешамел
Необходими продукти:
200 гр.замразени броколи
200 гр.замразем карфиол
200гр.закваена сметана
30 гр.масло
2 с.л масло
300 мл.прясно мляко
200 гр.настърган кашкавал
подправки на вкус(сол,черен пипер,чесънна гранули)
Начин на приготвяне:
В касерола разтопете маслото,добавете брашното и като не спирате да бъркате добавете малко по-малко прясното мляко, докато стане гъст сос.Подправете на вкус.
Броколите и карфиола ги сложете да се готвят на пара за 10 минути.Смесваме бешамела със сметаната.В тавичка нареждаме зеленчуците (посоляваме ги)и заливаме с бешамела.Запичамеза 15 минути на 160 градуса.Няколко минути преди готовност поръсваме с кашкавала.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар