Това руло стана много сполучливо.Предназначено беше за един именник на 5 декември,който остана очарован..затова реших да го споделя с Вас.Надявам се и Вие да останете доволни...Бон Апети...!
Продукти:
3 яйца
1 ч.чаша захар
2/3 ч.чаша нарязана сварена тиква
3/4 ч.чаша брашно
1 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л канела
1/8 ч.л сол
за плънката:
220 маскарпоне
2 с.л масло
1ч.чаша пудра захар
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Тава с размеси 30 на 25 см.се застила с намазнена хартия за печене.В голяма купа се разбиват жълтъците на висока скорост с миксер,докато се сгъстят и станат лимоновожълти на цвят.На порции се прибавят 1/2 чаена чаша захар и тиквата и се разбива,докато захарта се разтвори.В малка купа се разбиват белтъците ,докато почнат да получават твърди връхчета.Разбърква се със сместа с жълтъците.Отделно се смесват брашното,содата,канелата и солта.Прибавя се към мокрите съставки и се разбърква добре.Тестото се сипва в приготвената тава.Пече се на 190 градуса 12-15 минути .Охлажда се 5 минути и се изсипва върху наръсена с пудра захар кърпа.Сваля се хартията и се завива на руло.Оставя се на изстине на пълно.В малка купа се разбива маскарпонето ,омекналото масло ,пудрата захар и ванилията до гладка смес.Рулото се развива и се маже с крема,като се оставя свободен 1 см.отстрани.Завива се отново и се замразява до твърдост .Рулото може да стои замразено 3 месеца .Изважда се от фризера 15 минути преди нарязването.
Рецептата я прочетох в книгата на сп."Кулинарен журнал"-Фантастични празнични рецепти
Браво! Изглежда и много вкусно!
ОтговорИзтриванеУспех!
Благодаря!
ИзтриванеХей, Боби, чудесно е! Да вземеш по-редовно да се появяваш сега тук:))
ОтговорИзтриванеДа !С теб дирите ни се изгубиха,без форума.... ;(
Изтриване