за тестото:
200 г брашно
140 г кафява захар „Демерара“
120 г краве масло (на стайна температура)
400 г тиква „Цигулка“
1 яйце
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/4 ч. л. кардамон
за слепване:
гъст мармалад
Начин на приготвяне :
Тиквата се почиства, нарязва се на малки кубчета и се готви на пара, докато омекне. След това се охлажда и се отцежда. Маслото се разбива със захарта, докато се получи крем.Добавят се яйцето и намачканата тиква и отново се разбива.Сипват се кардамонът, канелата, джинджифилът и ванилията и се разбърква. Добавят се брашното, бакпулверът и солта и отново се разбърква.С помощта на пош се оформят кръгчета от тиквеното тесто.Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, до готовност – около 10 минути, след което се охлаждат.Сладките се слепват с мармалад.
Адаптирано:От Лора и Стоян(Бон Апети)
Харесват ми, Боби!
ОтговорИзтриванеБоби,миналата година правих тези сладки-и на мен ми допаднаха.
ОтговорИзтриване